Ceràmica artìstica i Impressió 3D

Ceramica NS 1
6 de novembre, 2017

La Natalia va estudiar Ceràmica artística a la Llotja, en el marc de l’assignatura de dibuix tècnic se interessa pel disseny i el programa Rhinoceros, utilitzant-lo des del punt de vista de la ceràmica. Va arribar a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana com alumna, i en conèixer les possibilitats que ofereix l’AFCM  es va convertir en fabricaire per desenvolupar el seu projecte.

La dificultat de fer figures geomètriques exactes a mà és una de les raons que van motivar a la Natalia a treballar i experimentar amb la fabricació digital.  La impressió 3D permet fer el “motlle mare” de les obres per més endavant poder replicar-les. A més a més, la Natalia va recalcar que els instruments que s’utilitzen en ceràmica, moltes vegades no estan adaptats a cada mà i fan mal quan hi fas molt de ús.

El projecte que la Natalia ha desenvolupat a l’AFCM es composa de 8 peces d’una vaixella: got, plat fons, una enciamera, gerra, bol, font i safata. Els tecnòlegs l’han aconsellat i acompanyat durant el procés de fabricació dels seus prototips. El següent pas un cop els motlles estan fets amb guix és fer còpies de cada peça amb ceràmica.

El proper desembre la Natalia farà un taller de ceràmica i 3D per a infants a l’AFCM com a contraprestació per el assessorament i suport en la fabricació dels motlles que ha rebut de l’AFCM..

La Natalia segueix investigant i buscant formes per a seguir treballant la ceràmica amb fabricació digital. El seu objectiu és ser ceramista professional i des de l’AFCM continuarem donant-li suport en l’experimentació de nous prototips.

 

   Ceramica NS 3      Ceramica NS 1

 

 

 

Entrades recents

*