Programa Pedagògic, Una experiència col·laborativa

IES Picasso 4
4 de setembre, 2017

Èxit és un programa de caràcter preventiu que vol millorar els aprenentatges bàsics i acompanyar l’alumnat en el pas a l’ESO. El programa Èxit és un projecte de l’Àrea d’Educació Secundària del Consorci d’Educació de Barcelona que es desenvolupa en coresponsabilitat amb els centres educatius.

En el marc d’aquest programa Exit i el Porgrama Pedagògic de l’AFCM,  el IES Picasso realitza una activitat de disseny i fabricació digital de un seguit d’objectes lúdic – pedagògics que utilitzaren l’alumnat de l’escola d’educació especial Sant Joan de la Creu. Es tracta d’un projecte de col·laboració entre l’IES Pablo Ruiz Picasso, el CEE Sant Joan de la Creu i l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO del IES Pablo Ruiz Picasso són els protagonistes d’aquesta iniciativa. Es van apropar a l’Ateneu per dur a terme projectes pensats per els nens i nenes del CEE Sant Joan de la Creu.  La proposta era fer un puzle numèric, i un tauler per facilitar operacions matemàtiques. Tots aquest estris pensats per facilitar l’aprenentatge a l’alumnat de CEE Sant Joan de la Creu.

Es van realitzar  3 sessions en que l’alumnat de l’IES Picasso ha treballar la idea, el disseny, i la fabricació del prototip.

El dia 13 de juny els/les fabricaires de l’IES Picasso, fan la presentació dels projectes al CEE Sant Joan de la Creu. En aquesta presentació, els alumnes del institut expliquen el funcionament de les diverses peces i un cop feta la presentació, els/les alumnes  de Sant Joan de la Creu començant a utilitzar i experimentar el puzle i el tauler d’operacions, i tothom se n’adona d’altres aplicacions que no havien contemplat. Els estris pedagògics facilitats per aquets projecte a CEE Sant Joan de La Creu ha estat molt ben valorat i segur que la seva utilització facilita l’aprenentatge de les matemàtiques a l’alumnat d’aquesta escola.

En el vídeo següent podeu sentir un resum de l’experiència i els objectes resultants.

 

   IES Picasso 2     IES Picasso 1    IES Picasso 3     IES PIcasso 5

 

 

Entrades recents

*